и на 2.0 V6 Турбо пак слагат автомат, и на 2.5ТД също има автомат
Известие
Collapse
No announcement yet.
Как "Суперката да стане "по-супер"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщениеи на 2.0 V6 Турбо пак слагат автомат, и на 2.5ТД също има автомат1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
от носно халогените-не знам колко щи трябват ама са полезни поне при 164 много и то,дава директна светлина надолу и настрани и се усеща страшно много,аз ги сложих моите та като ходя за риба нощтно време да виждам дълбочината на дупките като ходя по черният път и има много голяма разлика,от страни също свети и по мантинелата,сега едната капачка ще я режа с формата на рибка и като запаля халогена ще е рибка,днес бях при колегата Пешката тои ги оправя моите че се беха поразкачили нещо,отварят и предницата на колата по красива става иначе е като циклоп с тия капачки черните остава незавършена все нещо и липсва като погледнеш.
Comment
-
Аз пък тия дни размишлявам дали да се метна в един голям филм с една автоматична кутия и се чудя още дали ще пасне първо на мотора, че кутията е от шестак и отделно как са полуоски и карета да не се окаже че трябва и половината окачване да се сменя и т.н. Отделно успях да направя подсветките на таблото и климатроника. Днес на работа забравих фотоапарата та допълнително ще кача снимки ама да кажа , че вътре особено вечер е мания. Таблото си свети пак в зелен цвят ама някак по -млечно бяло, само дето се намали светенето на самите стрелки и сега мисля да го доискусурявам но пак ще махам табло. Климата е с бели надписи и засега само с дисплея ударих на камък, но не се давам. Отделно от зимата и големия студ ми се прецака хидравличната помпа и сега волана ми е нещо по тежък и като я изфосирам направо засича все едно за момент остава без хидравлика. Така че за на пролет ми се очертава доста работа и снимков материал.
Comment
-
Дойде ред да покажа новите глезотии. Опитах се да сложа текст на самите снимки за да е по лесно пояснението, дано се чете добре. Общо взето понеже таблото с уредите и това на климата ги правих в различни дни стана така, че не успях да снимам монтажа на диодите в арматурното табло, че малката беше на на състезания и с жената ми отмъкнаха фотото, но сега пак ще преправям тази част и ще компенсирам със снимки. Снимах само монтажа на диоди в климатроника. Доста голяма играчка е тъй като залепването на диодната лента трябва да е на милиметър точна инъче диодите подпираха на копчетата и не се натискаха. Веднъж го правих после се наложи да го разглобя и да ги намествам повторно. Даже по едно време изпаднах в размисъл дали да не слагам отделни диоди за всеки бутон, но пък там се захранват на 5 волта секция от 3 диода и нямаше да свети нищо и т.н. 3-4 дена седя разглобено това нещо и карах без парно. Ето фототоLast edited by kalin555; d.m.y г., 12:01.
Comment
-
Засега съм свързал диодите към захранването на дисплея и там не се намалява светенето. Допълнително открих на кой пин идва регулираното напрежение от осветлението на километражното табло и мисля да прехвърля там кабелите , че да може и климатроника да му се регулира осветлението както на километража. Ама това вече като се захвана с дисплея, че сега на ми се разглобява пак. Самите диодни ленти ги изведох с тънки кабелчета из под платките с бутони и ги запоих на мястото на крушките . Така и така няма да има крушки. Ето още материалLast edited by kalin555; d.m.y г., 12:02.
Comment
-
Малко исторически данни от тази есен да видите как със излъсканата кола се прави септична яма на селската ми къща. Наложи се да слагам една по една автобусни гуми изправени в багажника за да ги мъкна до къщата. Понеже не ми стигна една гума, последната ходих от приятели да взема от друго село и посред нощ пътувах на 40 км. в посока да я примъкна, че да не ме видят полицаите. Ето колата с изваден заден капак. Малко я направих като пикап. Гумите ги слагахме изправени ( има се в предвид само по-една изправена, че са грамадни) и връзвахме с въже. И така няколко курса. Това разбира се е само да се посмеете и не е свързано с подобренията по-колата. Е в кръга на шегата демонтажа на задния капак си е вид временно подобрение даващо нови измерения на багажника.Last edited by kalin555; d.m.y г., 12:03.
Comment
-
Що се отнася за 6 скорости едва ли ще може да се преработи скоростната кутия, но не знам дали направо кутия от 166-ца няма да може да се сложи на 164-ка. Примерно от 2,0 ТС пак на 2,0 ТС 164-ка. Сигурно филма ще е по-малък от този дето го умувам с автомат от 3.0 шестак на 2,0 ТС.
Comment
-
Аз да си призная вчера като се прибрах малко по-рано от работа и не ме свъртя в слънчевия следобед и пак сътворих разкази в картинки. Явно няма да мирясам докато не ми свършат наличните диодни ленти. Рекох ей така да си направя чрез плафониерата ден в купето. И след 2 часа нещата се успаха. Но понеже ми се търкаляше и червена лентичка- викам що пък да не са ми червени бутончетата ще си пасват с белите на климатроника. Свалих плафона и айде първо с мултицета да видим де е плюса и минуса и в хола на масата. Във всяка плафонка сложих по-три ленти с по 6 диода. В малките плафонки които са за четене реших да си оставя крушките, все пак там е тясно и най много да се сложат 1-2 диода и сметнах че няма смисъл от заигравката.Last edited by kalin555; d.m.y г., 12:03.
Comment
-
Най е сладко като слезем в колата и почти в сумрака с фенер и фотоапарат в другата ръка да монтираме готовото изделие. Тъкмо сме готови и вече е окончателно тъмно. Плафониерата наистина прави ден, само дето като й се сложи капачето отгоре самата пласмаса поглъща едно 20 % от осветлението, но и така е много светло и някак стана по-мека светлината. Жалко че фотото не може да пресъздаде атмосферата. Ето и крайния резултат.Last edited by kalin555; d.m.y г., 12:04.
Comment
-
Освен разкази в картинки, мога и въпроси с картинки да правя. Та питането ми е много тъпанарско ама нямам менюъл за колата а и може просто нещо да не работи все пак я имам от година. Затова към вас колеги- За какво е този бутон. Имах съмнение , че може да е за лампичката на сенника ама не работи. Впрочем тази лампичка я видях веднъж да свети още като я купих колата и малката си игра със сенника и след това няма никой. Другите питанки са относно онова стърчащото на плафониерата и за какво е излишния кабел горе на тавана. Ето нагледноLast edited by kalin555; d.m.y г., 12:04.
Comment
-
относно копчето, то е като изгасиш колата, и като не си на никакви светлини, като го натиснеш светват габаритите, предни и задни....буксата мисля ,че може да е за автоматично затъмняващото се огледало, което явно нямаш. А това червеникавото капаче някой казват ,че е за фабричната аларма, чувал съм и че, е датчик за температурата в купето, но и аз не знам със сигурност.
Comment
Comment